top of page

Swimming Israel

Public·316 members

(ΖΩ>) Σερβία εναντίον Ουγγαρία ζωντανή 7 Σεπτεμβρίου 2023


(εννοείται πως πρέπει να έχει ενημερώσει –με ένα τηλεφώνημα- από τη Ελλάδα την τράπεζά του για τις χώρες που πρόκειται να ταξιδέψει ώστε ενεργοποιήσουν την χρήση της στα ανάλογα μέρη) Οι εθνικοί δρόμοι της Ουγγαρίας μοιάζουνε με αυτούς στη Ελλάδα. Φαρδείς και γρήγοροι. Τα αυτοκίνητα κινούνται με Ελληνικές ταχύτητες και αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει ελεύθερα ή έστω, σχεδόν ελεύθερα.


Πληρώσαμε περί τα 25 leva. Δηλαδή 12. 50 ευρώ… Μεσημέρι πια, πήραμε το μετρό μέχρι το ξενοδοχείο όπου το δωμάτιο ήταν από τα καλύτερα, αντάξιο κάθε προσ-δοκίας. Ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα spa. Πισίνα εσωτερική θερμαινόμενη, τζακούζι, σάουνα και χαμάμ, από τα πλέον ισχυρά που έχουμε συναντήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Το λάθος μας ήταν που αποφασίσαμε να πάμε με τα πόδια υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις μας και υποτιμώντας την απόσταση. Φτάσαμε κατάκοποι. Ζεσταμένοι με τα μπουφάν στα χέρια. Τα είδαμε λοιπόν. Υπήρχαν σιδερένια ομοιώματα τους σε ένα μήκος δέκα μέτρων. Ο κόσμος στα γόνατα φωτογράφιζε… Φάγαμε μισή ώρα και πλέον δρόμο μέχρι τη στάση του τραμ Νο 6. Κατόπιν σπίτι χωρίς αναβολή. Απόσταση από τη στάση άλλα 400 μέτρα… Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά κάποτε φτάνει η ώρα που το κάθε μέτρο φαντάζει πολύ. Το απόγευμα είχαμε διαδρομές και πάλι. Θέλαμε να πάμε στη συναγωγή, στην αγορά να αγοράσουμε αλλαντικά για την Ελλάδα και να ανέβουμε στους πύργους των Ψαράδων ώστε να δούμε για ακόμα μία φορά την πόλη φωτισμένη από ψηλά. Σας προτείνουμε να μην χάσετε την σκεπαστή αγορά που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Central market.


Η ζωντανή κληρονομιά του Szentendre (Ουγγαρία)


Η τελευταία. ​ Σχεδόν τα είχαμε δει όλα. Είχαμε δοκιμάσει lagos (κάτι σαν τις δικές μας τηγανίτες αλλά με πολύ λεπτή ζύμη και πολύ πλατιά σαν μικρή πίτσα αλειμμένη με sour cream και τυρί σαν το 'δικό' μας το Γκούντα τριμμένο χοντρό από επάνω. Τρως ένα στις 12 και δεν χωνεύεις μέχρι το βράδυ, (οι έχοντες κάποια ηλικία) αλλά είναι ωραίο… Είπαμε να πάμε να δούμε τα παπούτσια των Εβραίων που είχαν πεταχτεί στην άκρη της προκυμαίας στον ποταμό, από τους ναζί και βρισκόταν στην περιοχή λίγο μακρύτερα από εκείνη του κοινοβουλίου.


(ΖΩΝΤΑΝΉ ΜΕΤΆΔΟΣΗ==) Ισπανία εναντίον Ιταλία


Για τον λόφο του Γκέλερ υπάρχουν δύο τρόποι φτάσει κανείς. Με τα σκαλιά από τα χαμηλά (ανάβαση περίπου 20 λεπτών) και με το λεωφορείο από την πίσω του πλευρά. Ανηφόρα ελαφριά, βάδισμα 10 λεπτών περίπου. Σας προτείνουμε την δεύτερη. Μπορείτε αν θέλετε και έχετε κουράγιο να τα κατέβετε όμως. Εμείς δεν το κάναμε, δεν υπήρχε δύναμη… Πήραμε το λεωφορείο και επιστρέψαμε για ξεκούραση. Η επόμενη θα ήταν η τελευταία μας μέρα… Άποψη από τους πύργους των ψαράδων 8η Ημέρα Παρασκευή 4η Ημέρα Βουδαπέστη.


Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Πού να περιμένεις να σταματήσει το καραβάκι; Σε πόση ώρα θα έρθει το επόμενο; Μην ξεχνάτε πως τα λεπτά που περνούν στο εξωτερικό είναι πολυτιμότερα από τα χαμένα της πατρίδας μας… Κι εμείς είχαμε καταναλώσει σχεδόν ολόκληρο το πρωινό μας. Μιλήσαμε με δυο ισπανούς… Το επόμενο καραβάκι θα ερχόταν σε 45 λεπτά… Είπαμε να φύγουμε. Μετανιώσαμε... Ήρθε τελικά σε μόλις 10, αλλά με ρότα την ανάποδη κατεύθυνση. Το πήραμε και κάναμε τη διαδρομή πάνω και κάτω.


Serbia Montenegro ζωντανά αποτελέσματα, livescore και


Βγήκαμε στο νησί της Μαργαρίτας μετά από μία ίσως και περισσότερη ώρα. Φτάσαμε στο νησί. Άξιζε τον κόπο. Το μέρος είναι καταπράσινο στις πλαγιές του (ύψος μερικών μέτρων) που βρέχονται από τον Δούναβη λιάζονται τα καλοκαίρια οι Ούγγροι. Ωραίες βόλτες στο νησί. Νοικιάζονται ηλεκτρικά μηχανάκια και ποδήλατα, όμως δεν υπάρχει λόγος να χαθεί χρόνος ούτε να καταβληθεί περισσότερη ενέργεια (ξαφνικά αρχίσαμε να κάνουμε οικονομία στις δυνάμεις μας) μια και όλα όσα αξίζουν να δει κανείς βρίσκονται στο κέντρο του νησιού… Στη μέση της γέφυρας πήραμε το τραμ για το σπίτι… Πρόχειρο φαγητό γιατί η μέρα είχε πολύ δρόμο ακόμα εμπρός της… Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσουμε σε καρέκλα, σε εστιατόριο ή κάπου αλλού φορώντας τα παπούτσια μας… Νωρίς το απόγευμα φεύγουμε παίρνοντας δύο συγκοινωνίες για τον λόφο Γκέλερ.


Οδός Nagy Vasarcsarnok). Να αγοράσετε αρχικά μικρές ποσότητες διάφορων αλλαντικών, να τα δοκιμάσετε παράμερα και να πάρετε τη ποσότητα που θέλετε από εκείνα που σας αρέσουν να κεράσετε τους φίλους σας. Υπολογίσετε για ένα κιλό σπέσιαλ ζαμπόν, και άλλων μοσχαρίσιων, 15 ευρώ το πολύ. Στην συναγωγή αν δεν πάτε δεν χάνετε και πολλά αφήστε που ζητούν περίπου 30 ευρώ (με επιφύλαξη αναφέρω το ποσό γιατί μου κάνει εντύπωση) για την είσοδο… Φυσικά και δεν μπήκαμε, απλά κάναμε μια βόλτα περιμετρικά που αν δεν την κάναμε δεν θα χάναμε τίποτα… Συνεχίσαμε για τους πύργους των ψαράδων. Λεωφορείο λοιπόν. Για να μπει κανείς στην εκκλησία του Αγ. Ματθαίου πρέπει να περιμένει να τελειώσει η λειτουργία (κατά τις 7 το απόγευμα) και να περιμένει αρκετή ώρα στη σειρά.


Παραίτηση Βούτσις από την προεδρία του SNS έφερε η


Η έφηβη, ηλικίας 16 ετών, φέρει πολύ σοβαρά τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της, σύμφωνα με αυτήν την πηγή. Το επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα δάσος στα περίχωρα της Σουμπότιτσα, περίπου 160 χιλιόμετρα βορείως του Βελιγραδίου και ένα χιλιόμετρο από τα ουγγρικά σύνορα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο δάσος αυτό. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Βούλιν μετέβη στο σημείο. Οι τραυματίες είναι ηλικίας 20-30 ετών και δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σουμπότιτσα, τον Στέβαν Μπάκιτς.


Παραγγείλαμε στο περίπου, διότι ο σέρβικος κατάλογος ήταν αδιάβαστος και ο αγγλικός δυσνόητος. Αποζημιωθήκαμε. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό. Δύο πιάτα κρεατικά, σαλάτα 2 μεγάλες τοπικές (local όπως τις λένε) μπύρες και μία μικρή. Πληρώσαμε περί τα δύο χιλιάδες δηνάρια δηλαδή είκοσι ευρώ. Επιστρέφοντας ανακαλύψαμε πως το σπίτι (σοφίτα μεζονέτα 70€ για 2 ήμερες + 5€ την ημέρα για το πάρκινγκ. οδός Στουντένσκι 21) ενώ είχε μόντεμ εν λειτουργία, δεν είχε wifi. Προνοητικός όμως όπως ήμουν έβγαλα το καλώδιο Ethernet που είχα μαζί μου. Δυστυχώς ούτε με αυτό δούλεψε. Όπως δεν δούλεψε ποτέ και το καζανάκι στη τουαλέτα.


ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ NEPOZNATA SRBIJA НЕПОЗНАТА


About

ברוך הבא לקבוצה! אתה יכול להתחבר עם מנויים אחרים, לקבל עדכונ...

Members

bottom of page