top of page

Swimming Israel

Public·318 members

((gratis==)) Norge mot Jordan på tv 07/09/2023


Norges herrelandslag i fotball


I tillegg har dem et aktivitetstilbud, hvor det skilles mellom gutter og jenter. Her i leieren bor det kun syrere, hvor hvert hode får 30 dollar i måneden på et kort som kan brukes på et bestemt supermarked som FN har avtale med. Inne på dette supermarkedet er prisene svært høye, i tillegg til at man kun får kjøpt tørrvarer. Til tross for at Ellen Marie sitter igjen med sterke inntrykk etter å ha sett mange skjebner i flyktningleieren er det også noen positive opplevelser hun tar med seg — Det var mye håp inne på senteret til Care.


Jordan og Egypt: Antikrigsaktivister løslatt


Mulighetene er få, hvor hver dag dreier seg om å overleve, sier Ellen Marie. I løpet av reisen besøkte Ellen Marie et CARE-senter i Amman og en flyktningsleir i Azraq, et lite sted utenfor hovedstaden. Hennes penger – hennes muligheter — CARE-senteret i Amman fungerer på mange måter som NAV, hvor de får både nødhjelp som kontanter til mat, helsehjelp og annet. De har grupper for mødrehelse, nygifte par og kurs for menn der det å være en god rollemodell står i sentrum. Mye av arbeidet inne på CARE-senteret er rettet mot likestilling, hvor det arbeides på lokale premisser, sier Ellen Marie. I tillegg til å ha et stort fokus på likestilling er også CARE opptatt av at alle kvinner skal kunne jobbe og styre egne penger.


A- og U-landslag i aksjon / Vålerenga


Air


Solbakken avslørte flere navn i startoppstillingen mot Jordan


Mening i hverdagen — I flyktningleieren får de vann og strøm to ganger om dagen. Strømmen blir levert av IKEA, hvor det er et stort solcelleanlegg som står ved inngangen til leiren. I flyktningleiren bor det omlag 40 000 Syrere, sier Ellen Marie. CARE er opptatt av å sysselsette flest mulig ved hjelp av aktiviteter, slik at flyktningene lettere skal fylle dagene sine med noe meningsfylt. — CARE prøver å gi dem litt mening i hverdagen. De får en del informasjon av Care, av hva som skjer i leieren.


Kampen om keeperplassen tilspisser seg: – Det er tett


oktober, kommer ut til alle landets kommuner. Årets TV-aksjon går til CARE Norge som kjemper for å gi kvinner muligheter til å stå på egne ben og bestemme over sitt eget liv. Ellen Marie Kasin som er aksjonssjef for TV-aksjonen i PostNord har nylig besøkt Jordan, som er et av landene som vil motta støtte etter årets innsamling, og hun sitter igjen med sterke inntrykk. —Det jeg sitter igjen med etter å ha besøkt Jordan er deres levemåte. De lever i et vakuum.


Håp om et bedre liv på sikt, og det var fint å se, sier Ellen Marie. Årets viktigste transport I Norge vrimler det av bachelor- og mastergrader. Det får Ellen Marie til å se ting litt i perspektiv etter besøket i Jordan. — I flyktningleieren hadde de tilgang til skole, men det var ikke så mange som var på skolen. Det setter ting litt i perspektiv, når man ser på skolegangen og hvilken selvfølgelighet det er å gå på skole her i Norge. I Jordan har man ikke de fremtidsutsiktene, og mange ser ikke vitsen eller poenget med å gå på skole.


Jordan - reiseinformasjon


Man sitter i et vakuum, hvor det skjer svært lite, i tillegg er det svært få arbeidsplasser og oppdrive. — Hvordan var boforholdene inne i flyktningleiren? — De bor i små skur på ca 24 kvadrat og her er dem 6 til 7 mennesker som holder til. Her lager de mat, sover, vasker seg og lever. Kommer du alene sammen med et barn, får du ikke et eget skur.


Ikke fred å få for stjernene


PostNord i Jordan: — De lever i et vakuum2019-10-11 08. 56 Etter at krigen i Syria brøt ut i 2012, har Jordan tatt imot hundretusener av syrere på flukt. Aksjonssjef for TV-aksjonen i PostNord, Ellen Marie Kasin besøkte Jordan i regi av årets TV-innsamling og sitter igjen med sterke inntrykk. For 6. år på rad sørger PostNord for at alt materiell til den store innsamlingsdagen, søndag 20.


Inne på senteret dannes det spare- og lånegrupper som gir kvinner banktjenester, kunnskap og nettverk. — Spare- og lånegruppene ble utviklet for over 30 år siden. Gruppene fungerer som små sparebanker, der kvinner går sammen om å spare og låne ut penger. Det gir muligheten til og for eksempel drive entreprenørskap. — Spare- og lånegrupper er CAREs aller viktigste verktøy i kampen mot fattigdom, sier aksjonssjefen.


Da må du dele med noen andre. Så noen velger å få flere barn slik at de kan bo sammen med familien i et eget skur. I tillegg får dem også mer penger, men utgiftene økes jo også om man skal mette flere hoder. — Nå har du kommet hjem og er tilbake i PostNord-lokalene på jobb. Hvilke inntrykk sitter du igjen med nå som du har fått det hele litt på avstand? — Det var utrolig tøft å se. Det føles så fjernt, men likevel så nært å se så mange mennesker som nærmest er innesperret. Mulighetene er få, også kommer vi fra Norge for å se hvordan de har det. Vi er der noen timer, før vi på kvelden er ute og spiser middag.


Redd Barna - Vi redder barn


Laber interesse for Jordan-kampen – under 10.000 solgte


About

ברוך הבא לקבוצה! אתה יכול להתחבר עם מנויים אחרים, לקבל עדכונ...

Members

bottom of page