top of page

Swimming Israel

Public·293 members

[[[телевизия на живо!!!]*]] България Иран поток на живо 07/09/2023


Спортни и футболни новини ⭐ Последни новини от футбол, бокс, тенис, Формула 1, още спорт ⏩ Български футбол и спорт⚡ Спорт на живо ☛ трансфери.
Интернет култура и цензура[редактиране | редактиране на кода] Цензура[редактиране | редактиране на кода] Интернет цензура и наблюдение по страна (2017) Широкомащабно Значително Избирателно Малко или никакво Няма данни Виж още Култура, цензура, дигитална дипломация, и алтернативни статии като цензура на интернет Някои правителства като тези на Виетнам, Мианмар, Иран, Северна Корея, Китай, Саудитска Арабия и ОАЕ ограничават достъпа до съдържание в интернет на територията си, особено що се касае за политическо или религиозно съдържание, чрез имена на домейни и филтри с ключови думи. [36] Някои правителства като тези на Виетнам, Мианмар, Иран, Северна Корея, Китай, Саудитска Арабия и ОАЕ ограничават достъпа до съдържание в интернет на територията си, особено що се касае за политическо или религиозно съдържание, чрез имена на домейни и филтри с ключови думи.


Футбол, Европа: Шампионска лига 2023/2024 livescore, Шампионска лига на живо в Livesport.com/bg/. Това е страницата за Шампионска лига 2023/2024 от категорията Футбол/Европа. Ако търсите резултати от


Прекъсвания[редактиране | редактиране на кода] Прекъсване на интернет може да бъде причинено от локални прекъсвания на сигнализацията. Прекъсвания в подводните комуникационни кабели могат да спрат или забавят интернета в големи райони. По-слабо развитите страни са по-уязвими, тъй като разчитат на малък брой връзки с голям капацитет. Наземните кабели също са уязвими, като така например през 2011 г. жена, копаеща за старо желязо, прекъсва по-голямата част от интернета в Армения. [25] Прекъсването на интернет за цели държави може да бъде постигнато от правителства като форма на цензура на интернет, както например спирането на интернет в Египет през 2011 г., когато около 93%[26] от мрежите остават без достъп с цел да се спре мобилизацията за антиправителствените протести.


Моделът TCP/IP е проектиран така, че да е независим от хардуера, който се използва за физическите връзки. Цялостният модел OSI се опитва да е разбираем във всеки аспект на комуникацията. Най-значимият компонент на интернет модела е интернет протоколът (IP), който предоставя системи за адресиране, включително IP адреси за компютрите в мрежата. IP позволява свързаността на мрежи и де факто установява самия интернет.


Интернет е публично пространство и всеки, който го използва, трябва да да си дава сметка, че действията му са видими. Всеки потребител на онлайн услуги трябва да е наясно с последиците от присъствието си в интернет, което неизбежно оставя трайни следи. Компютърна сигурност в интернет[редактиране | редактиране на кода] Компютърната сигурност е важна тема, когато един компютър е включен в интернет.


[[[ПОТОК НА ЖИВО!!]>>]] България Италия мач на живо 19/08/ За отличието ще спорят отборите на България, Иран, Италия и Аржентина. Финалната фаза на турнира започва с мача Италия - България, който почитателите на


Правила за ползване на компютър в интернет[редактиране | редактиране на кода] Този раздел е празен или е мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия, като го разширите. Правила за ползване на мобилен телефон в интернет[редактиране | редактиране на кода] Вируси и малуер, които могат да бъдат свалени от интернет[редактиране | редактиране на кода] Малуер[редактиране | редактиране на кода] Зловреден софтуер, който се използва и разпространява по интернет, включва компютърни вируси, които се разпространяват с човешка помощ, компютърни червеи, които се копират автоматично, софтуер за DoS атаки, рансъмуер, ботнетове и шпионски софтуер, който докладва дейността на потребителите.


Как разузнаването върна у нас българин, осъден в Иран? 4.09.2014 г. — През 2008 година Живко Русев беше заловен със 150 килограма хероин в камиона си. Преди дни в България се завърна Живко Русев от


(... ) Ако общината в града не вземе спешни мерки ще се самообеся и ще изчезна безкрайно. Друг пример за такава фраза е репликата на актрисата Люба Алексиева от реклама за телевизията – „Кажи, баба, тенкю“, която се сдобива с популярност, подсилена от интернет. ) Или се „раждат“ в интернет. Обикновено такива култови реплики, които прерастват в афоризми и вицове, се срещат по интернет форумите. Развитието на интернета поставя и множество въпроси от философски, религиозен, мирогледен, социален и психологически характер. Например анонимността в мрежата, която мнозина използват, за да изразяват свободно мнението си, понякога води до злепоставяне на личности, стигащо до социален срив.


) на малки парчета, наречени „пакети“, които се маршрутизират по мрежата от компютри, докато достигнат целевата машина, където се сглобяват в цялостно съобщение. Устройствата за анализиране на трафика хващат тези пакети, докато пътуват по мрежата, за да изследват съдържанието им, използвайки други програми. Голямото количество събрани данни от анализаторите на трафика изисква софтуер за наблюдение, които да филтрира и докладва уместната информация, като например използването на определени думи или фрази, достъпа до определени видове сайтове или комуникация по имейл или чат с определени страни. [34] Служби като АНС и ФБР изразходват милиарди щатски долари годишно с цел развитие, закупуване и имплементиране на системи за прихващане и анализ на интернет трафика. [35] Подобни системи се използват и от други държави.


[27] Много често това се наблюдава при wireless свързванията. Енергийна употреба[редактиране | редактиране на кода] През 2011 г. учени изчисляват, че енергията, консумирана от интернет потребителите и поддържащите интернет организации и фирми, възлиза на между 170 и 307 GW, което е малко под 2% от енергията, използвана глобално от човечеството. Тази оценка включва нужната енергия за направата, оперирането и периодичното подменяне на около 750 милиона лаптопа, милиард смарт телефона и 100 милиона сървъра по цял свят, както енергията, използвана от рутери, клетъчни кули, оптични суичове, wi-fi трансмитери и устройства за облачно съхранение, докато работят с интернет. [28][29] Интернет култура[редактиране | редактиране на кода] Вдъхновени от интернет жаргона графити в германския град Бюзюм. Интернет култура е култура на поведението в интернет.


Интернет телефонията никога не може да се справи с този проблем, ако няма непрекъсваемо захранване за телефонното оборудване и интернет устройствата. Съвременните игрални конзоли също предоставят VoIP чат. Обмен на информация[редактиране | редактиране на кода] Споделянето на файлове е пример за прехвърлянето на голямо количество данни по интернет. Даден компютърен файл може да бъде прикачен и изпратен по пощата до клиенти, колеги и приятели. Може да бъде качен в уебсайт или FTP сървър за лесно изтегляне от други хора.


По ”Турски поток” потече газ | Burgas-podlupa.com Срещата бе предавана на живо, а Александър Вучич се държеше доста сдържано. https://frognews.bg/novini/turski-potok-poteche-gaz.html. Tags:


Раиси към Байдън: Иран е освободен през 1979 г. с 4.11.2022 г. — "Казвам на Байдън, че Иран беше освободен преди 43 години", каза Раиси в реч на живо по телевизията. Байдън направи изявлението си на 3


Стриймингът на дигитална информация изисква по-голяма мрежова скорост. Например стандарното качество на картината (SD 480p) се нуждае от 1 Mbit/s скорост на връзката, HD 720p качеството се нуждае от 2, 5 Mbit/s, а HDX 1080p се нуждае от поне 4, 5 Mbit/s. [22] Уебкамерите са микроустройства, които са инсталирани или външно или част от самия панел на компютър, монитор, устройство. Те са евтино разширение за визуалната комуникация, която за първи път става възможна между телевизионни екипи, но сега е приложима и за интернет. Докато някои уебкамери могат да предават видео с пълна кадрова честота, картината или е малка, или се обновява бавно. Потребителите на интернет могат да гледат животните в африкански оазис, корабите в Панамския канал, пътния трафик на местния път или да наглеждат собствените си помещения в реално време.


България срещу Италия в полуфиналите на 13.07.2023 г. — Днес тимът ни отстъпи на Иран с 1:3 (17:25, 25:23, 22:25, В другия поток Италия победи Белгия с 3:2 (23:25, 25:18, 25:19,


Много хора погрешно използват термините интернет и уеб взаимозаменяемо, но двата термина не са синонимни. Уеб (World Wide Web) е основното приложение, което милиарди хора използват в интернет. [19][20] Обаче интернет предоставя и други услуги. Уеб е глобален набор от документи, изображения и други ресурси, логически взаимносвързани чрез хиперлинкове и извиквани чрез унифицирани идентификатори на ресурси (URI). Въпросните URI символно идентифицират услугите, сървърите и други бази от данни, както и документите и ресурсите, които предоставят.


За поддържане на добри равнища на работа на компютъра и защитата му от нежелани потребители, които искат да се свържат с него или дори да ползват негови ресурси, е необходимо да се спазват някои основни правила на ползване на компютър и устройство с интернет, тъй като интернет ресурсите, хардуера и софтуера много често (буквално това се отчита от защитните стени, инсталирани на компютъра всяка „секунда“) стават мишена на злонамерени или дори престъпни опити да се вземе достъп или дори неупълномощен контрол, и така да се създават не просто прекъсвания в интернет връзката или работата на компютъра, той да бъде блокиран в неговата работа, да се възпрепятства работата на потребителя или неговото обучение, някои от базите данни да бъдат повреждани, да бъдат трити файлове или повреждани файловете на компютъра, други видове „интернет измами“ включват хакване на чужд имейл, този вид измами, извършвани от некоректни потребители, могат да се използват за да се ползват банкови сметки на потребители, свързани с имейли, дори да се провежда изнудване за пари или тоест това включва и достъп до личната информация, която се използва за банкови измами.


Обикновено, тези дейности са считани за киберпрестъпления. Спекулира се и възможността от кибервойна, която използва подобни методи, но в далеч по-голям мащаб. Офисно системно административно наблюдение на офисна мрежа[редактиране | редактиране на кода] По-голямата част от компютърното наблюдение включва мониторинг на данните и трафика по интернет. [30] В САЩ всички телефонни обаждания и широколентов интернет трафик трябва да са налични за безпрепятствен мониторинг в реално време от федералните правоприлагащи служби. [31][32][33] Програмите за анализиране на трафика (на английски: packet analyzer) осъществяват мониторинг на трафика от данни в дадена компютърна мрежа. Компютрите могат да комуникират по интернет, като раздробяват съобщенията (имейли, изображения, видео, уебстраници, файлове и др.


Протоколи[редактиране | редактиране на кода] Четирислоен моделна TCP/IP Приложен слой BGP DHCP DNS FTP HTTP IMAP IRC LDAP MGCP NNTP NTP POP RIP RPC RTP SIP SMTP SNMP SSH Telnet TLS/SSL XMPP други... Транспортен слой TCP UDP DCCP SCTP RSVP ECN Интернет слой IP (IPv4, IPv6) ICMP ICMPv6 IGMP IPsec Слой на свързване ARP/InARP NDP OSPF Tunnels (L2TP) PPP (LCP) MAC (Ethernet, Wi-Fi, DSL, ISDN, FDDI) Физически слой Tunnels MAC (Ethernet, DSL, ISDN, FDDI) пбр Докато хардуерните компоненти в инфраструктурата на интернет мрежите често могат да се използват за да поддържат и други софтуерни системи, дизайнът и стандартизацията на протоколите и софтуера характеризират интернета и предоставят основата на мащабируемостта му, възможностите и успеха му.


През 1981 г. ARPANET е разширена, след като Националната научна фондация (на английски: National Science Foundation, NSF) финансира свързването между научни организации (на английски: Computer Science Network, CSNET). През 1982 г. протоколът TCP/IP е стандартизиран, което позволява свързването и на други страни през следващите години в това, което добива популярност като интернет. Следващото разширение е през 1986 г., когато мрежата на NSF предоставя достъп на учените в САЩ до ресурсите на суперкомпютри, първоначално със скорости 56 kbit/s и по-късно 1. 5 Mbit/s и 45 Mbit/s. [9] В края на 1980-те и началото на 1990-те години започва комерсиализация – започват работа първите търговски компании, доставящи интернет услуги. ARPANET приключва работата си през 1990 и към 1995 г. интернетът в САЩ е напълно комерсиализиран. [10] Интернетът бързо се разраства към Европа и Азия, като към него се включват все повече компютърни мрежи.


България срещу Италия след загуба от Иран на 14.07.2023 г. — В другия поток – F, Италия победи Белгия с 3:2 (23:25, 25:18, 25:19, 16:25, 15:9) гейма и изпревари Бразилия за първата позиция. Това бе


Победата за България срещу Иран е задължителна 6.07.2023 г. — В друг двубой от нашия поток стабилният тим на Аржентина се изправя срещу Германия. Сърбия пък ще премери сили с развиващия се млад отбор


((ПОТОК НА ЖИВО-)) ЦСКА Сепси гледай напълно 29.06.2023 г. — [[[ПОТОК***]''']] Румъния България гледате мача на живо в ин jivkova59 | Болоня - Аталанта | • К. Василев | Иран - САЩ | • ivoptr |


About

ברוך הבא לקבוצה! אתה יכול להתחבר עם מנויים אחרים, לקבל עדכונ...

Members

 • typ appi
  typ appi
 • start crack
  start crack
 • Ilona Lizer
  Ilona Lizer
 • Nikola Yers
  Nikola Yers
bottom of page